JBR Beach Dubai - Openbaar strand in de Dubai Marina (2024)

Het Jumeirah Beach, beter bekend als JBR Beach is het populairste stand van Dubai en ligt in de Dubai Marina ter hoogte van de The Walk en Jumeirah Beach Residences waar het strand zijn naam aan dankt. Het strand is dankzij de lengte van ruim 1.8 km één van de grootse stranden van Dubai en begint bij Skydive Dubai en loopt door tot het Sheraton Jumeirah Beach Resortin het zuiden.

Het overgrote deel van het JBR strand is openbaar en voor iedereen toegankelijk. Het strand is zeven dagen in de week, 24 uur per dag bereikbaar, maar hoe er rekening mee dat het verboden is om te gaan zwemmen na zonsondergang. Er zijn echter wel paar stukken strand die niet openbaar zijn. Deze privé stranden liggen met name richting Skydive Dubai en horen bij de resorts die achter het strand liggen. Onder andere het Le Meridien beach Resort & Spa en het Hilton Jumeirah beschikken over een eigen stuk privé strand. Op deze stukken strand mag je wel lopen, maar de ligbedjes zijn exclusief voor gasten van de resorts.

JBR Beach Dubai - Openbaar strand in de Dubai Marina (1)

Uitzicht op de Ain Dubai en Palm Jumeirah

Vanaf het JBR strand heb je een prachtig panoramisch uitzicht op de Perzische Golf met aan de ene kant in de verte het bijzondere Palm Jumeirah eiland in de vorm van een palmboom en aan de andere kant het Bluewaters Island met daarop de Ain Dubai, het grootste reuzenrad van de wereld. En als je achterom kijkt zie je de indrukwekkende skyline van de Dubai Marina met meer dan honderd wolkenkrabbers. Ter hoogte van Skydive Dubai kun je daarnaast het hoogste woonblok van de wereld zien staan met een aantal van de hoogste woontorens van de wereld. De opvallendste toren van het groepje is zonder twijfel de Cayan Tower die makkelijk te herkennen is dankzij zijn gedraaide vorm.

Het strand zelf is overal vrij breed en loopt zeer geleidelijk de zee in waardoor het voor iedereen een prettig strand is. Het strand staat vooral bekend als familiestrand vanwege de kind vriendelijkheid en de aanwezigheid van een speeltuin en speeltoestellen. Er kan echter wel een verraderlijke stroming aanwezig zijn in het water dus het is aan te raden om altijd goed te letten op de vlaggen op het strand. Een gele vlag betekent oppassen en bij een rode vlag wordt het afgeraden om het water in te gaat vanwege gevaarlijke stromingen.

JBR Beach Dubai - Openbaar strand in de Dubai Marina (2)

Voorzieningen op het strand

Het strand van JBR Beach beschikt over heel veel voorzieningen. Dit is vooral te danken aan het winkel- en entertainment gebied wat direct aan het strand ligt en te herkennen is aan de naam The Beach. Hier kun je heerlijk lunchen of dineren in de avonduren bij één van de vele restaurants, winkelen in één van de boetiekjes of een filmpje pakken in de bioscoop. Vooral in de avonduren is het hier altijd gezellig druk en dankzij de sfeervolle aanleg van de groenstroken en de opvallende verlichting is het een aantrekkelijk gebied om in de koelere avonduren een wandeling te maken.

Het strand beschikt verder over uitgebreide douchefaciliteiten, kleedhokjes en toiletten. Het is mogelijk om tegen betaling een ligbed en/of parasol te huren. Op het stand kunnen diverse watersportactiviteiten geboekt worden waaronder parasailing, waterfietsen, surfen, wakeboarden, flyboarden, jet skiing, kajakken en een ritje op een banaan achter een boot. Op het strand zelf kun je onder andere fitnessen op één van de fitnessapparaten die langs de wandelpromenade staan of volleyballen bij één van de volleybalvelden op het strand.

JBR Beach Dubai - Openbaar strand in de Dubai Marina (3)

Bereikbaarheid

JBR Beach ligt in de Dubai Marina wijk ter hoogte van de Jumeirah Beach Residences. Als je met de auto komt kun je de borden volgen, JBR Beach, The Beach en/of Jumeirah Beach Residences staat in een groot deel van de borden in de Dubai Marina en op de snelweg aangegeven. Of kijk op de website van The Beach voor een uitgebreide route beschrijving. Hou er wel rekening mee dat de Dubai Marina, met name in de namiddag en het weekend, erg druk kan zijn waardoor je soms in de file kunt staan.

Parkeren kan in de parkeergarage van The beach die onder het gebied ligt. Parkeren kot 20 AED per uur, als je in The Beach voor 100 AED of meer koopt krijg je de eerste drie uur parkeren gratis. Hiervoor dien je je parkeerkaart te laten afstempelen in de winkel.

Taxi
Als je met de taxi afgezet wilt worden bij het strand van JBR Beach dan kun je het beste zeggen dat je naar The Beach wilt of het Hilton Jumeirah hotel. Je wordt dan op loopafstand van het strand afgezet.

Openbaar vervoer
Als je met het openbaar vervoer wilt reizen kun je het beste met de metro van Dubai reizen en uitstappen bij metrohalte Dubai Marina / DMCC Metro Station (nr. 23) of Jumeirah Lake Towers, ook bekend als het Sobha Realty Metro Station (nr. 24). Vervolgens kun je het laatste stukje lopen, dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten of je kunt met de Dubai Tram naar JBR Beach reizen. Er zijn twee stations van de Dubai Tram in de buurt van JBR Beach. Zowel Station 1 (Jumeirah Beach Residence 1) als station 2 (Jumeirah Beach Residence 2) liggen op loopafstand van JBR Beach / The Beach.

JBR Beach Dubai - Openbaar strand in de Dubai Marina (4)

Strand regels

Als je op het strand van Dubai gaat liggen zijn er enkele regels waar je je aan dient te houden. Zo is het verboden om topless of naakt op het strand te lopen of te liggen. Na zonsondergang is het verboden om in de zee te zwemmen. Ook is het nemen van foto’s van mensen op het strand verboden. Overzichtsfoto’s zijn vaak geen probleem maar het fotograferen van mensen en met name vrouwen is niet toegestaan.

Qua kleding verschilt het strand niet veel met dat van een strand in Nederland of Spanje. Je ziet vrouwen met kleine bikini’s of badpakken en mannen met korte en lange zwembroeken. Het enige verschil is dat je in Dubai ook vrouwen met burkini’s op het strand ziet lopen, terwijl dat in Europa slechts sporadisch voorkomt. Hou er wel rekening mee dat het in Dubai niet op prijs wordt gesteld als je met je strandkleding buiten het strand gaat rondlopen. Strandkleding is alleen bedoeld voor het strand. Wil je bijvoorbeeld de boulevard op, een winkel bezoeken of ergens gaan eten bij een restaurant? Trek dan een t-shirt, een jurkje of een broek en shirt aan.

Stranden in Dubai

Ben je benieuwd naar de overige stranden in Dubai? Neem dan een kijkje op de stranden in Dubai pagina waar je een compleet overzicht kunt vinden van de beste stranden van Dubai.

JBR Beach Dubai - Openbaar strand in de Dubai Marina (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6480

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.